Előre egyeztetett időpontban, nem-formális elemekkel színesített, rendhagyó osztályfőnöki órára lehet hívni az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont csapatát. Az osztályfőnökökkel előre egyeztetett időtartamú és témájú foglalkozással készülünk. Így történt ez 2014. október 18-án is, amikor a szegedi Krúdy Gyula Szakközépiskolába és a Tömörkény István Gimnáziumba hívták a csapatot.

A Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézményében a környezet- és ökotudatosság jegyében zajló, valamint az IKSZ, azaz „iskolai közösségi szolgálat” hasznos eltöltését célzó Zöldnapon mutatkoztak be szegedi intézmények illetve civil szervezetek. Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont munkatársai is érdekes, felvilágosító jellegű programokkal várták a fiatalokat, melyek nagy népszerűségnek örvendtek (és nem csak a pecsétgyűjtő kötelezettség miatt:)). A diákok előadást hallhattak az Újszegedi Partfürdő és Kemping területén megnyílt „Partborétum” tanösvényről, valamint a kitelepült D2 Ökodizájn Műhelyben készíthettek hulladékokból és terményekből használati eszközöket.

Az alábbi videó a ’Nincs pardon, mozgás a parton!’ eseményen, egyben a Partborétum megnyitóján készült. Reméljük, felkelti az érdeklődéseteket és élőben is végigjárjátok a nagy munkával készült tanösvényt.  Lesz itt móka, kacagás, tanulás! https://www.youtube.com/watch?v=IgnKKIP4cyo

A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolába a „MÉDIAKOMMANDÓ bevetés a média világába fantázianevű óránkat kérték, amelyre minden osztályból delegáltak egy-két tanulót. A gimnáziumban 9. évfolyamtól kezdve folyik médiaismeret oktatás, illetve működik iskolaújság. Ehhez kapcsolódva bemutattuk nekik az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpontot, majd néhány szót szóltunk a média, a sajtó szerepéről, a hitelesség fontosságáról valamint a közlésre szánt információk szűrésének szükségességéről. A témát játék formájában is feldolgoztuk, mellyel az információ torzulását, módosulását sikeresen modelleztük. A foglalkozás második részében ellátogattunk a D2-be, ahol bemutattuk a fiataloknak a Katt Rádió stúdióját, és meginvitáltuk őket a délutáni klubjainkra, képzéseinkre és az IKSZ órák eltöltéséhez alkalmat adó programjainkra.