Project ON Nemzetközi Szeminárium | 2015. augusztus 9-15.

Project On seminar

A Project ON egy nemzetközi szeminárium, ahol projekt generálás témájában dolgoznak a résztvevők, azzal a céllal, hogy egy a “projektmenedzsmentet” a gyakorlatban bemutató módszertani kiadványt hozzanak létre, kalandfüzet (adventure booklet) és társasjáték formájában. A rendezvényen Görögország, Szlovákia, Románia, Montenegró, és Magyarország képviselteti magát.

A szemináriumon öt ország ifjúsági szakemberei vesznek részt. Az elkészülő kiadvány a kalandjáték módszerével dolgozik, az olvasót, játékost folyamatos döntéskényszerben tartva. Így szimuláljuk a valóságban előforduló éles helyzeteket, amik egy projekt esetében is előfordulnak.

A résztvevők a kiadvány és a játék szerkezetének, és tartalmának az alapját hozzák létre egy hét alatt, angol nyelven. A fiatalok így egy újszerű és játékos formában tudják készség szinten fejleszteni kompetenciáikat ezen a területen úgy, hogy közben jól is érzik magukat.

A program szervezését és megvalósítását, valamint az egy hetes projekt utómunkáit is a D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont végezi el. Jelen projekttel nemcsak a saját, hanem valamennyi ifjúsági szakember munkáját kívánjuk segíteni, hiszen a kiadvány és a játék angol kiadványát, bárhol használhatják.

Videó
Videó 2
(Adventure Booklet)
Fotók a D2 facebook oldalán