A nemzetközi Move Week kezdeményezés keretében a Magyar Diáksport Napján a Szegedi Ifjúsági Ház a Újszegedi Partfürdőn tartotta a „Nincs pardon, mozgás a Parton!” elnevezésű programját.

A rendezvény keretében átadtuk az Ifjúsági Ház munkatársai és középiskolás önkéntesei által létrehozott PartBorétum fantázianevű tanösvényt, amelynek elsődleges célcsoportja az általános iskolák alsó tagozatos tanulói; témája az árterek élővilága, a Partfürdő telepített környezete, valamint a környezettudatos életmód. A PartBorétum létrehozása kapcsolódik az EU LEADERS programjához is, ami egy hálózat: a világ minden tájáról származó résztvevők – Ecuador, Szenegál, India, Nepál, Franciaország, Olaszország, Magyarország – környezettudatos életmódra sarkalló eseményeket hoznak létre, és számon tartják egymást.

A PartBorétum több táblája játékos feladatot ad a gyerekeknek.

A PartBorétum több táblája játékos feladatot ad a gyerekeknek.

A nap további részében a vállalkozóbb kedvű érdeklődők kipróbálhatták a sárkányhajózást, a tájékozódási futást és tanulhattak salsát is. A kevésbé mozgékony fiatalokat pedig táncbemutató és a kreatív sarok várta, ahol termésekből alkothattak kedvükre.