Nem telhet el év Kö7, azaz a Középiskolások Hete nélkül. A 2014-ben újraindult fesztivál hatodik éve kínál bemutatkozási lehetőséget a művészet és a közösségi programok iránt fogékony középiskolásoknak. A legkülönfélébb kategóriában alkotó ifjakkal találkozhat a közönség április 1-5. között Szegeden. Idén a diákok nem csak jelentkezhetnek, hanem kedvenc tanáraikat is jelölhetik a legmenőbb tanár címre.

A hatodik Kö7 öt helyszínen kínál programokat az érdeklődőknek. A fiatalok február végéig tudnak jelentkezni szervezőnek, fellépőnek, kiállítónak vagy segítőnek; valamint nevezhetnek csapatukkal a Középiskolás Vetélkedőre, ahol a Szegedi Ifjúsági Napokra is nyerhetnek napijegyeket. A lelkes közreműködők az érettségihez szükséges közösségi szolgálati órák egy részét is tudják teljesíteni.

Az a tanár, akit a diákok a Szeged Legmenőbb Tanára címmel tüntetnek ki, egy vándorserleget kap. A címet egy évig viselheti, és ő adja majd át a következő évi nyertesnek a díjat. A legtöbb szavazatot kapott tanárról kisfilmet is forgat a Kö7 médiastábja.

A programsorozat mindenki számára nyitott és ajánlott: színes, változatos programokkal készülnek a fiatalok, akiket érdemes megtekinteni, hiszen elképzelhető, hogy a közeljövő hírességeinek első fellépését láthatjuk az egyes helyszíneken.