médiáaklub és képzésA D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontban az iskolai szünetek nem csendben telnek. Sőt, a központ ekkor tudja igazán energizálni magát, hiszen első számú feladata a fiatalok iskolán kívüli programjainak szervezése és lebonyolítása. Mikor is lenne erre megfelelőbb az alkalom, mint az iskolai szünetekben.
Ezúttal október 27-31 között őszi szünet volt aktuális. A klubok azonban ekkor is a mindennapjaikat élték, nem volt szünet a Médiaklubban, a Zengető zenei klubban sem, csakúgy, mint a Dancelő-ben, sőt. Kicsit még élénkebb volt a forgalom, hiszen az átlag középiskolás ilyenkor talán egy nagyobb sóhajtásnyi szünetet tud tartani, és magának is bevallottan több ideje jut iskolán kívüli foglalatosságra.
De napközben is voltak fiatalok, akik itt találták meg a maguk ideális programját. Az egyikük, Dani például elmondta, azért járt ide minden nap, még szünetben is, mert itt mindenki kedves vele, egyenlő félként tekintenek rá az idősebbek is, és a központ klubtevékenysége is vonzotta őt. Ilyenkor is el tudták látni feladatokkal. Dani egyébként a Médiaklub egyik ígéretes fiatal tehetsége. Elmondta azt is, itt igazán ki tudja élni, formába tudja önteni azt a sok gondolatot, ami a fejében szokott kavarogni, és a többiektől, legyen az vele egykorú fiatal, vagy idősebb munkatárs, ehhez inspirációt, segítséget kap.

A szünidei nyitva tartás sikere csak megerősítette a vezetőség és a munkatársak azon szándékát, hogy a többi szünidő tartama alatt is nyitva tartsanak. A fiatalok ugyanis, és ezt fontos hozzá tenni, nem csak szórakozni, de még nem is csak kreatív ötleteiket kibontakoztatni jönnek. De lehetőségük és idejük van arra is, hogy iskolai házi feladataikat, vagy egyéb feladataikat egyedül, félrevonulva, vagy éppen közösen megoldják. Erre is volt példa. Hiszen a D2 épülete erre is alkalmas.

Facebook esemény