legy_ottA Nemzeti Művelődési Intézet “Ifjúsági közösségfejlesztés” projektje kapcsán közös munkára hívja Önöket.

Várhatóan a helyi középiskolák diákjai, tanárai és civil szervezetek képviselői vesznek részt.
Elsősorban a DÖK vezető fiatalokat, illetve aktív közösségi életet élő (iskolai újság, rádió, öntevékeny csoportok tagjait) fiatalokat várunk, továbbá szeretettel várjuk a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek aktivistáit, diákmozgalmat segítő pedagógust, DÖK-segítőt, szabadidő-szervezőt vagy olyan pedagógust, aki közösségépítő tevékenységet folytat az iskolában.

Célunk, hogy a fiatalokat közös gondolkodásra és a művelődési intézményekkel való eredményes együttműködésre ösztönözzük. Kérjük Önöket, hogy a program szakmai részében legyenek segítségünkre és jöjjenek el az IH Rendezvényközpontba!

A programot a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködésben valósítjuk meg december 18-án, a mi célunk a kb. 3 órás programmal (Szegedi Ifjúsági Ház) kifejezetten :

– a fiatalokat önkéntes szerepvállalásra, mobilitásra, közösségi tevékenységekre ösztönözzük.
– felmérjük igényeiket, egy ifjúsági klubban, közösségi térben milyen tevékenységeket folytatnának szívesen
– ők mit tennének hozzá ahhoz, hogy a településükön a fiatalok életminősége javuljon

A program keretében rövid jégtörőt követően kerül sor kb. 5-5 percben szervezetek és fiatalok (akik elmondják, mit adott nekik az önkéntesség, ill. a közösségi tevékenységek keretében szerzett tapasztalatok) bemutatkozására. Ezt követően World Café módszerrel kerül sor a fiatalok igényeinek felmérésére, végül egy kis szórakoztató program valósul meg.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Facebook esemény
Képek