D.I.Y. – Developing Inspired Youth project

D.I.Y.A D2 Ifjúsági Központ legújabb hosszú távú, nemzetközi projektje, a D.I.Y.. Az ERASMUS+ program keretében lengyel partnerszervezettel (Fundacja Antares) megvalósuló program elsősorban a vállalkozókészség, a kezdeményezés, a tudatosabb életvitel, az önmenedzselés és a szervezettebb tevékenységek témájára épül. A tizenhárom hónap alatt iskolai felkereső alkalmak, tanulmányutak, workshopok és pályaválasztási események is segítik a fiatalokat a tudatosabb életvitel elsajátításában.

A 2019 augusztus 31-ig tartó projekt szlovákiai, és magyarországi workshopokat is tartalmaz. A kezdeményezés középpontjában a vállalkozói szellem, a tudatos életmód és az önnenedzselés áll.
A projekt első részében egy korábbi nemzetközi szeminárium termékeit használják a szervezetek. A résztvevők ekkor sajátítják el azokat az ismereteket, melyeket később átadnak társaiknak. A projektben részt vevő fiatalok mindkét országban karriernapot, tanulmányutat és speciális órákat szerveznek és bonyolítanak le, a projekt irányításról és az önmenedzselésről helyi középiskolákban.
A DIY Facebook oldalán követhetők a projekt történései.